Yoğurlu Yarma Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurlu Yarma Çorbası4 kişilik Gerekli malzeme: 1 su bardağı yarma (buğday) 1 çorba kaşığı un 6 su bardağı ayran 2 diş 1 çorba kaşığı salçası 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Nane Pulbiber Ayranı geniş bir tencerede tuz ve un ile iyice karıştırın Yarmayı yıkayıp ayrı bir tencerede 10 dakika haşlayıp süzün ve ayrana ekleyin Ayranın kesilmesini önlemek için kısık ateşte kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin Yarmalar iyice yumuşayınca ocaktan alın Ayrı bir tavada tereyağını eritip ezilmiş ve salçayı ilave edin Hafif kavurun Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ilave edip 5 dakika kaynatın Nane ve pulbiberle tatlandırıp servis yapın![]() |
|
|
|