Çikolatalı Ve Portakallı Brovni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Ve Portakallı BrovniÇikolatalı ve Portakallı Brovni 1 portakal (yıkanıp 8 parçaya bölünmüş) 115 gr toz şeker 2 yumurtanın beyazı (Çırpılmış) 30 ml yoğurt 115 gr elenmiş un 25 gr kakao 10 ml kabartma tozu Üzeri için biraz pudra şekeri Hazırlanışı Önce fırını 180 dereceye getirin Kare bir tepsiyi yağlayın![]() Portakal dilimlerini bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yavaş yavaş (portakallar yumuşayana kadar) 30 dakika kaynatın ![]() Sonra süzgeçten süzün, iyice süzülen portakalları ezerek püre haline getirin ![]() Bu meyve özü, şeker, yumurtanın beyazı ve yoğurdu yuvarlak bir kapta mikserle iyice karıştırın ![]() Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştırın, bunu biraz önce çıptığımız karışıma ekleyip, yağlanmış tepsiye dökün ![]() Kabarıp içi pişene kadar, aşağı yukarı 30 dakika pişirin ![]() 5 dakika kadar soğumasını bekleyip, keki kalıbından çıkarın ![]() 9 eşit parçaya bölün, üzerine pudra şekeri serpin ![]() |
|
|
|