Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurulmasi, etlerin

Etlerin Dondurulmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etlerin Dondurulmasi




ETLERİN DONDURULMASI

Çiftlik hayvanlarının, etlerinin but, pirzolalık ve bifteklik kısımlarıyla kümes ve av hayvanlarının etleri dondurulmaya elverişlidir Dondurulacak etlerin hazırlanması, Konservesi yapılacak etlerin hazırlanmasında olduğu gibidir Etler taze, çiğ veya pişmiş şekilde dondurulur Taze etler dondurulurken, et konservesinde olduğu gibi kavanozlanır ama tuz kullanılmaz Etler kavanozun genişliğine göre dilimler halinde veya küp şeklinde kesilir ve kavanozlara yerleştirilir Çiftlik ve kümes hayvanlarının etlerini, ağzı dibinden daha geniş kavanozlara koymak gerekir Etler uzun zaman donmuş olarak saklanacaksa, kavanozlara yağı tamamen alınmış et suyu doldurulur Sonra kavanozlar sıkıca kapatılır ve dondurucuya konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.