Et Sarması Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Sarması Yemek TarifiMalzemeler 1/2 kg'lık bir et dilimi 100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 çorba kaşığı şam fıstık 1 çay bardağı bezelye 1 çorba kaşığı kuş üzümü bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan kekik kereviz sapı tuz, tane karabiber HAZIRLANIşI Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm Malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın Bağladığınız ruloyu yağlı la bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin, yanında mantar sote veya patatesle servis yapın![]() |
|
|
|