Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buzlu, muhallebi

Buzlu Muhallebi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlu Muhallebi




MALZEMELER

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı mısır nişastası

2 paket vanilya

Üzeri için gerekli olan malzemeler:

1 su bardağı dövülmüş fındık içi

1 su bardağı iyice dövülmüş, kırılmış buz

HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencere içinde; süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştıralım Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirelim

Muhallebi kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım Hafif ılınınca mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ki, kıvamı güzel, pürüzsüz bir şekil alsın Sonra da yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın Şimdi bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltalım Buzdolabına koyarak, en az 2-3 saat bekletelim Mümkünse 1 gece bile bekletebilirsiniz Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle beraber kırılmış buzları serpiştirelim Sonra tıpkı börek gibi kare dilimleyip servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.