Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
avcı, kebabı, tarifi

Avcı Kebabı Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Kebabı Tarifi



Malzemeler
  • 1 kg kuzu eti (kemiksiz)
  • Kekik
  • 1 avuç bezelye
  • Tuz, karabiber
  • 2 sogan
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 2 domates
  • 1 çorba kasigi salça
  • 1 fincan sivi yag

Yapılışı

Kuzu etini kusbasi dograyin Harli ateste, sivi yagla pembelesene kadar kavurun Sogani soyduktan sonra dograyip ete ilave edin ve dört-bes dakika daha kavurun Salça ve dogranmis domatesleri katip bir dakika karistirdiktan sonra 12 litre (alti su bardagi) su ilave edin Bir tasim kaynatip altini kisin

Diger yandan havucu soyun ve yarim parmak uzunlugunda parçalara dograyin Patatesi soyup havuç parçalari gibi kesin Bezelye içi hazir edin Etlerin pisimine yakin, havucu yemege ilave edin 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katin Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatin Yemek pistiginde yarisina kadar su kalmis olmalidir Sicak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.