Avcı Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avcı Kebabı TarifiMalzemeler
Yapılışı Kuzu etini kusbasi dograyin Harli ateste, sivi yagla pembelesene kadar kavurun Sogani soyduktan sonra dograyip ete ilave edin ve dört-bes dakika daha kavurun Salça ve dogranmis domatesleri katip bir dakika karistirdiktan sonra 1 2 litre (alti su bardagi) su ilave edin Bir tasim kaynatip altini kisin Diger yandan havucu soyun ve yarim parmak uzunlugunda parçalara dograyin Patatesi soyup havuç parçalari gibi kesin Bezelye içi hazir edin Etlerin pisimine yakin, havucu yemege ilave edin 10 dakika sonra da patates ile bezelyeyi katin Tuz, kekik ve karabiber ilave ettikten sonra 15-20 dakika daha kaynatin Yemek pistiginde yarisina kadar su kalmis olmalidir Sicak olarak servis edilir
|
|
|
|