Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, patatesli, pirzolası

Patatesli Buğu Pirzolası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Buğu Pirzolası



Malzemeler
  • 1 kg koyun pirzolası
  • 1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 3-4 orta boy patates
  • 1 demet dereotu
  • 3 adet küçük soğan
  • 1/ 2 bardak su
  • 2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz- karabiber

Yapılışı

1 İki kuplu, dibi düz bir tencereye yağı gezdirip pirzolaları sıralayın
2 Domateslerin kabuklarını, çekirdeklerini çıkartıp fındık büyüklüğünde, soğanları yarım ay biçiminde, patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın Dereotunu ince ince kıyın
3 Hazırlanan sebzeleri pirzolaların üzerine yerleştirin Yeterince tuz ve karabiber serpin Yarım bardak su ekleyin Ağzını sıkıca kapatın Normal bir tencerede pişirirken kapağın kenarını hamurla sıvayın ve üzerine bir ağırlık koyun Kısık ateşte 1,5 saat pişirin
Not: Çelik tencerede pişiriken su koymanıza gerek yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.