Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"FIRIN KEBABI Konya'nın en önemli lezzetlerinden olan etliekmeği tanıttıktan sonra sıra bir diğer önemli lezzet olan "Fırın Kebabı"na sıra geldi Aynı etliekmekte olduğu gibi bu yemeğimizin yapımı da ustalık ister Ayrıca Fırın Kebabını yiyebileceğiniz yerler etliekmeğe göre sınırlıdır Gelirseniz ve tadarsanız afiyet olsun![]() ![]() ![]() İşte size tarifi: Fırın kebabı yalnızca mevsime göre koyun veya kuzu etiyle yapılır bir koyunda ortalama 10-15 kilo kebaplık et çıkar kebaplık etler büyük bir bakır leğene döşenir büyük leğenler 10 koyun ve kuzu alabilir büyüklüktedir leğenler gece saat 5'ta fırına verilir 6-7 saat pişirilir![]() içine hiç bir katkı maddesi katılmadan, et kendi saldığı şeyle haşlanır bu işlem bittikten sonra etin leğene biriken kendi yağında kızartılır leğendeki etler sadece alttan üste aktarılırlar Saat 9'da fırın koltuğuna alınır yavaş yavaş pişirilerek saat 11'de servise hazırlanır![]() Konya'da Fırın Kebabı Yiyebileceğiniz Meşhur Adreslerden Biri: Hacı Şükrü Bu da krokisi |
|
|
|