Halil İbrahim Sofrası Kebabı...(Denizli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Halil İbrahim Sofrası Kebabı...(Denizli)Malzeme: 4-5 mantar 1 havuç 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 100 gr kıyma 1 dilim ekmek içi 1 soğan 6 milföy hamuru 2 soyulmuş sosis 1 yumurta sarısı Tuz, karabiber, kimyon Püre için: 3 patates 1 çorba kaşığı margarin 1 5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz Yapilisi: 1 Mantar ve havuçları haşlayıp incecik kıyın Kaşar peynirini ekleyip karıştırın 2 Soğanı kıyın Kıyma, ekmek içi, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun Köfte harcından küçük parçalar koparın Ortalarına mantarlı karışımdan ekleyip yuvarlayın 3 Patatesleri haşlayıp süzün Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin Margarin, süt ve tuz ilave edip 5 dakika pişirin 4 Milföy hamurunun üzerine hazırladığınız köfteleri çapraz şekilde dizin Ortasına patates püresi ekleyin Sosisleri 2 şer santim uzunluğunda dilimleyip hamurun köşelerine birer tane yerleştirin 4 milföy hamurunu da bu şekilde hazırlayın 5 Kalan 2 milföy hamurundan yarım santim kalınlığında şeritler kesin Şeritleri milföylerin üzerine kafes şeklinde dizin ve yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|