![]() |
Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Medava (Özbek Tatlısı)KAYISILI MEDAVA (Özbek Tatlisi) ![]() Malzemeler: 12 adet kayisi 2 çorba kasigi tozseker Hamur için: 2 çorba kasigi bal 250 gram margarin 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta Bir buçuk su bardagi tozseker 5 su bardagi un Krema için: Iki buçuk su bardagi süt 3 çorba kasigi tozseker 1 çorba kasigi un 1 çorba kasigi bugday nisastasi 125 gram kaymak TARIFI Kayisilarin çekirdeklerini çikarin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asçinin notu: Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanilmaktadir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|