Etli Yufka Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yufka Böreği![]() Börek Tarifleri Akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz etli yufka böreği tarifi Yüksek Topuklar’da! Damak tadınıza göre yoğurtla servis yapabilirsiniz ![]() Malzemeler, * 3 Adet yufka * 500 Gram yağsız dana kuşbaşı * 1 Adet kuru soğan * 1 Adet domates (rendelenmiş) * 1 Kâse süt * 1 Çay bardağı sıvı yağ * 1 Adet yumurta (sarısı üzeri için) * Damak tadınıza göre pul biber, tuz Hazırlanışı, 1 Eti bol suda haşlayıp süzün![]() 2 Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun![]() 3 Rendelenmiş domatesi ve etleri ekleyip kavurmaya devam edin![]() 4 Bir kâse sütün içine 1 çay bardağı sıvı yağ, yumurta akı, pul biberi ekleyip karıştırın![]() 5 Yufkaların her birini iki eşit parçaya bölün![]() 6 Hepsinin üzerine hazırladığınız sosu 3 yemek kaşığı kadar döküp yayın![]() 7 İçlerini etlerle doldurup rulo yapıp kendi etrafında döndürüp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin![]() 8 Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün![]() 9 185 derecelik fırında 45 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin![]() 10 Sıcak servis yapın![]() Afiyet Olsun Burcu Kuran |
|
|
|