Şerbetli Kalp Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbetli Kalp PastaSERBETLI KALP PASTA ![]() Malzemeler: 5 adet yumurta 1 su bardagi yogurt 1 su bardagi tozseker 4 çorba kasigi kakao 1 paket kabartma tozu 3 su bardagi un Serbeti için: 2 su bardagi tozseker 1 su bardagi su 1 tatli kasigi limon suyu Kremasi için: 1 adet yumurtanin sarisi 2 çorba kasigi un 3 çorba kasigi tozseker Bir buçuk su bardagi süt Yarim paket vanilya Süslemek için: 2-3 çorba kasigi rendelenmis bitter çikolata 8-10 adet kiraz sekerlemesi TARIFI: Kek için, yumurtalari çukur cam bir kasede çirpin Üzerine, yogurt, kakao ve tozseker ilave edip çirpmayi sürdürün Kabartma tozunu unla karistirip hamura ekleyin Derince ve kalp seklinde bir kek kalibini yaglayip unladiktan sonra hamuru kaliba dökün Önceden isitilmis 180 derece firinda 35-40 dakika pisirin Diger taraftan serbeti hazirlamak için, tozseker ve suyu karistirip 5 dakika kaynatin Ocaktan alip limon suyunu ekleyin ve sogumaya birakin Soguk serbeti firindan çikan sicak kekin üstüne dökün ve sogumaya birakin, iyice soguduktan sonra ters çevirerek servis tabagina alin Kremayi hazirlamak için tüm malzemeyi karistirip ocaga koyun Sürekli karistirarak koyulasincaya kadar pisirin Ilindiktan sonra pastanin üzerini kaplayin Çikolata parçalari ve kiraz sekerlemesi ile süsleyerek servis yapin Asçinin notu: Kabartma tozu yumurtaya degerse kekiniz kabarmaz Bu yüzden kek yaparken kabartma tozunu una katip hamura bu sekilde eklemek gerekir
|
|
|
|