Tepside Mantarlı Pirzola (10 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside Mantarlı Pirzola (10 Kişilik)(10 kişilik) ![]() Malzemeler 1 kg kuzu pirzolası2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı un 4 adet küçük domates 3 -4 adet yeşil sivri biber 250 gr mantarTuz,Karabiber Kırmızıbiber Kekik Yemeğin Tarifi Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın ![]() Pirzolaları hafifçe una bulayın Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın![]() Domatesleri ikiye bölün, biberleri küçük doğrayın ![]() Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın ![]() Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin 1/2 su bardağı ılık su ilave edin Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin![]() |
|
|
|