Şiveydiz (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiveydiz (4 Kişilik)Malzemeler 250 gr Nohut 250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti 1 Demet Taze Sarımsak 1 Kg Yoğurt 1 Su Bardağı Su Tuz Sos Malzemesi 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çay Kaşığı Haspir Yemeğin Tarifi Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın![]() Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin![]() Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın ![]() Yemeği servis tabağına alın Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın![]() |
|
|
|