Şehriyeli Karnıbahar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Karnıbahar ÇorbasıMalzemeler
Yapılışı Bir kapta, unu, sıvı yağda altın rengi alana kadar dek biraz kavurun Üzerine suyu ve sütü boca edip pütürleri gidene kadar karıştırın Bu arada, karnabaharı küçük çiçek demetlerine ayırın Arpa şehriye ile beraber bir tencereye atın Karıştırmaya başlayın ve kaynayıncaya kadar karıştırmayı bırakmayın Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce, üzerine yarım demet maydanozu kıyın İyice karıştırıp ocaktan alın Üzerine dökmek için, 1 kaşık tereyağında kırmızı biberi kızdırın Çorbanın üzerine dökerek servis yapın |
|
|
|