Tekirdağ Köftesi ( Selanik Menşelidir ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tekirdağ Köftesi ( Selanik Menşelidir )TEKİRDAĞ KÖFTESİ ( SELANİK MENŞELİDİR ) Tekirdağ köftesinin,1920'li yılların başında Selanik'ten göç edenler tarafından yöreye getiriliyor Dana etinin kaburga kısmı kullanıldığından, Tekirdağ Köftesi'nin sırrı kullanılan ete bağlanıyor Tekirdağ köftesi servis edilirken yanında mutlaka kırmızı biber salçası bulunuyor MALZEMELER 1 kg orta yağlı Parça et (sığır daha yumuşak dana eti ise sıkı ve sert gelir ) 75 gr bayat ekmek 1 baş (ufak) soğan Ufak bir diş sarımsak Bu karışım hep beraber makinede çekilir Sonra içine baharat olarak 1/2 çorba kaşığı kimyon 1/2 çorba kaşığı tuz 1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber 1/2 çorba kaşığı pul kırmızı biber 1/2 çorba kaşığı karbonat Evvelce çektiğimiz kıyma içine konur ve yoğurulur Yeniden çekilir Normal kapta bir gece bekletilir Pişirilmesi: Kömür (mangal) ufak parçalar halinde kırılır, kömür ızgarası içine yayılır Izgara üstübü ile yağlanır ve ızgara oluğuna yağ konur Köfteler yapışmasın diye ızgara silinir 15 grlık yuvarlak köfteler, maşa ile ızgara yağlığındaki yağa bulanıp, ızgarada pişirilir![]() |
|
|
|