![]() |
Kayısılı Kestaneli Yabani Pirinç Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Kestaneli Yabani Pirinç Salatası160 g yabani pirinç 125 g kuru kayısı (yaklaşık 1 cm eninde kesilmiş) 175 g kestane (haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra, her biri 2'ye kesilmiş) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Limon sosu: 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sikilmiş) 1 çorba kaşığı sirke bir tutam zencefil bir tutam tarçın bir tutam karanfil (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Birtencereye 1,5 l ![]() ![]() ![]() Bu arada kayısıları küçük birtencereye koyup, üstlerini 2,5 cm yüksekliğinde kaplayacak kadar sıcak su ekleyerek, bir kenarda yaklaşık 20 dakika bekletin ![]() ![]() Kayısıların bekleme suyundan ayırdığınız suyu bir kâseye koyup, limon suyu, sirke, zencefil, tarçın, dövülmüş karanfil, tuz ve karabiberi ekleyerek, bir çatalla iyice çırpın ![]() Tencereyi ateşten alıp, yabani pirinci bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın ve yeniden süzüp, bir salata kâsesine aktarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|