![]() |
Sebzeli Piliç Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Piliç SoteMalzemeler Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ Yarım kilo tavuk eti Yarım kilo mantar 2 Çorba kaşığı un Yarım paket çiğ krema Yarım çorba kaşığı soya sosu 1 Su bardağı tavuk suyu 1 Adet domates 5-6 Adet kornişon turşu 3-4 Adet taze soğan Tuz Hazırlanışı Ön hazırlık olarak sıvıyağın yarısını tavada kızdırın ![]() Tavuk etlerini ara sıra çevirerek sote edin ![]() Mantarları boyuna dilimler halinde kesin ![]() Soğanları küçük küçük doğrayın ![]() Kalan sıvıyağda soğanları sarartın ve mantarları ekleyin ![]() Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun ![]() Doğranmış domatesi ve taze soğanı ekleyerek 5 dakika daha kavurup, soya sosunu ekleyin ![]() Ateşten alıp, tavuk etleri ile karıştırarak 1 dakika daha kavurun ![]() 1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı unu ekleyip, iyice karıştırın ![]() Bu karışımı da etli mantarlara ekleyin ![]() Karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika pişirin ![]() Tuzunu ayarlayın ![]() En son kremayı ekleyip, 1-2 kez karıştırıp ateşten alın ![]() Üzerine küçük kornişon turşusunu dilimleyerek serpiştirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|