Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, sebzeli, sote

Sebzeli Piliç Sote

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Piliç Sote



Malzemeler

Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Yarım kilo tavuk eti
Yarım kilo mantar
2 Çorba kaşığı un
Yarım paket çiğ krema
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1 Su bardağı tavuk suyu
1 Adet domates
5-6 Adet kornişon turşu
3-4 Adet taze soğan
Tuz

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak sıvıyağın yarısını tavada kızdırın
Tavuk etlerini ara sıra çevirerek sote edin
Mantarları boyuna dilimler halinde kesin
Soğanları küçük küçük doğrayın
Kalan sıvıyağda soğanları sarartın ve mantarları ekleyin
Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Doğranmış domatesi ve taze soğanı ekleyerek 5 dakika daha kavurup, soya sosunu ekleyin
Ateşten alıp, tavuk etleri ile karıştırarak 1 dakika daha kavurun
1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı unu ekleyip, iyice karıştırın
Bu karışımı da etli mantarlara ekleyin
Karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika pişirin
Tuzunu ayarlayın
En son kremayı ekleyip, 1-2 kez karıştırıp ateşten alın
Üzerine küçük kornişon turşusunu dilimleyerek serpiştirin
Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.