![]() |
Hindi Suyu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi SuyuHindi Suyu Kullanılacak malzeme: 16 bardak (4 lt) su, 2,5 kg 'lık bir hindi palazı, 1 iri havuç, 1 baş iri soğan, 1 demet maydanoz kökü, bir çorba kaşığından bir çeyrek fazla tuz ![]() Yapılışı: Bir tencereye su, kabuklan soyulmuş soğan, üstü kazınmış havuç, temizlenmiş bir demet maydanoz kökü, tuzu ve tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, alevli ateşte ince tüyleri tütsülenmiş ve iyice yıkanmış hindi konduktan sonra tencere üstü açık olarak ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|