Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çörek, içi, yağlı

İçi Yağlı Çörek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçi Yağlı Çörek



Malzemeler

5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
aldığı kadar su
tuz
Çöreğin Tarifi

Unu, sıvı yağı, tuzu ve aldığı kadar suyu karıştırarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin Hamuru 1 saat kadar dinlendirin Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açarak üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, parmaklarınızın ucu ile sıvayın Daha sonra açtığınız her hamur parçasını rulo halinde sararak, kendi etrafında döndürerek beze yapın Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde tekrar açtıktan sonra teflon tavada pişirin ve pişerken iki yüzüne yağ sürün Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.