İç Baklali Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Baklali EnginarİÇ BAKLALI ENGİNAR 5 adet enginar 5-6 sap taze sogan 1 adet limon 1 yemek kaşığı un 4 yemek kasigi zeytinyag 250 gr iç bakla(taze) 1/2 demet dereotu 1 tatli kasigi toz seker Tuz Yapılışı: Öncelikle enginarları ayıklayın ve kararmamasi için limonlu suda bekletin Taze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin ![]() Enginarlari ister çanak olarak ister benim gibi çanakları dörde bölerek tencerenin dibine yerleştirin, üzerine iç baklaları ekleyin ![]() Kalan limon suyunu, bir yemek kaşığı unla karıştırıp 2 bardak su ile beraber ilave edin ![]() Tuzu, toz sekeri ekleyip harlı ateşte kaynatın ve altını kısıp 40 dakika pişirin ![]() ocağı söndürünce kiyilmis dere otunu ekleyin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|