Tuhurje |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuhurjeaçıklama & notlar Bu malzemeler 2 adet içindir ![]() içindekiler 3 su bardağı un 150 gr tereyağı 20 gr yaş maya Ilık su 1 tatlı kaşığı tuz Üzerine 1 yumurtanın sarısı, çörek otu hazırlanışı Mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritin ![]() Unu tuz ile karıştırın Ortasını havuz gibi açıp erimiş mayayı dökün![]() Yumuşakça (ekmek hamurundan sert, poğaça hamurundan yumuşak) bir hamur yapın Hamuru 10 dakika dinlendirin![]() Bu arada tereyağını eritin ![]() Hamuru iki bezeye ayırın ve her birini mümkün olduğu kadar ince açın ![]() Yufkanın üzerine erittiğiniz yağı fırça ile sürün ![]() Yufkayı tekrar rulo şeklinde sarın Ruloyu biraz burarak tekrar yuvarlak bir beze haline getirin Bu bezeyi bir kenara koyun Diğer bezeyi de aynı şekilde yapın![]() İlk hazırladığınız bezeyi bir parmak kalındığında tekrar merdane ile 25-30 cm çapında açın Tam ortasını bıçakla artı işareti şeklinde kesin Uçlarını gül gibi dışarıya doğru kıvırın![]() Üzerine yumurta sarısı sürün Çörek otu ile süsleyin![]() İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın ![]() Önceden ısınmış 200 C'de fırında pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|