Truf Şekerleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Truf ŞekerlemeMALZEMELER: 2 su b kek kırıntısıyarım su b krema1 su b eritilmiş çikolatafındık HAZIRLANIŞI: 2 Su bardağı kek kırıntısı karıştırma kabına alınır üzerineyarım su bardağı krema eklenir iyice karıştırılır diğer taraftançikolata benmari usuluyle ya da mikrodalga fırında eritilir ![]() karıştırma kabına alınır iyice yoğrulunca buzdolabında birsüre bekletilir soğuyunca dolaptan çıkarılıp küçük küçükkoparılır İçine vişne koyularak yuvarlanır daha sonra tozfıstığa bulanır ![]() YUMUŞAK ŞEKERLEME: MALZEMELER: 1 su b eritilmiş çikolatayarımsu b pudra şekeriyarım su b labne peyniriHAZIRLANIŞI: karıştırma kabına pudra şekeri ve labne peynir alınır ![]() krema kıvamına gelene kadar çırpılır Beyaz çikolataeritilir ve içine ilave edilir bir güzel karıştırılır birazyayvan bir kapta dondurucuda 12 dk bekletilir![]() daha sonra yuvarlanır
|
|
|
|