Antep Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep MutfağıKebaplar Tike Kebabı MALZEME; 500 gr kebaplık et100 gr kuyruk3-4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızıbiber,tuz,karabiber Tarifi : Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır Terbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulur Bir gece bekletilir Daha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilir Sıcak olarak servis yapılır![]() |
|
Antep Mutfağı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep MutfağıAltı Ezmeli Tike Kebabı MALZEME; 500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk, Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar ![]() Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet sivri yeşil biber TARİFİ ; Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakla ezilir bir tabağa konur İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir![]() Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır ![]() |
|
Antep Mutfağı |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep MutfağıKıyma Kebabı MALZEME; 400 gr kebaplık et 100 - 150 gr kuyruk yağıArzuya göre kırmızı biber Karabiber ve tuz ![]() TARİFİ: Et kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya makinasında çekilir, İçerisine tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur Bu karışım eşit olarak 6 - 7 parçaya ayrılır avuç yardımı ile şişe geçirilir Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır![]() |
|
|
|