![]() |
Orman Kebabı | |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Orman Kebabı |Orman Kebabı Türk mutfağının klasiklerinden orman kebabı, akşam yemeklerinizi ziyafete dönüştürmenin en pratik ve lezzetli yolu ![]() ![]() ![]() ![]() Orman Kebabı ![]() Malzemeler, 250 gram kuşbaşı et 1 Kg Patates 1 su bardağı bezelye 2 Adet havuç 1 Adet domates 1 Büyük kuru soğan 1,5 Yemek kaşığı domates salçası Yarım çay bardağı sıvı yağ 6 Su bardağı su Tuz Pulbiber Hazırlanışı, Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Tencereye sıvı yağ alıp kızdırdıktan sonra soğanları ekleyip kavurun ![]() Domatesi rendeleyip domates salçası ile karıştırın ![]() Karışımı tencereye ilave edip, kavurmaya devam edin ![]() Kuşbaşı etleri yıkayıp tencereye ekleyip soteleyin ![]() Üzerine suyunu ekleyip 25 dakika pişirin ![]() Patates ve havuçları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin ![]() Bezelyeleri, tuz ve pul biberi ekleyip kısık ateşte pişirin ![]() Havuçlar yumuşadığında yemeğiniz de pişmiştir ![]() Afiyet olsun Not, Gerekirse azar azar su ilave edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|