Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bumbar, dolmasi

Bumbar Dolmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbar Dolmasi



BUMBAR DOLMASI



Ölçüler:

1 takım (bumbar ve işkembe)

1 /2 kg baş bulgur

1 büyük baş kuru soğan

1 kaşık salça

1 demet maydonoz

Tuz-Karabiber

200 grkıyma

1 kaşık yağ (bumbar yağı)

Yapılışı :

Bumbar ve işkembe temizlenir Bumbarların yağlı kısmı dışa gelecek şekilde çevrilir Diğer tarafta bumbar yağı (kıkırdak) eritilir veya dövülür Kıyma, yağ, salça ilave edilir Daha sonra bulgur koyulur, bir bardak su ilâve si ile pişirilir, ateşten alınır, kıyılmış maydanoz tuz karabiber atılarak karıştırılır Soğan halka şeklinde doğranır, üzerine serpilir

Önce bumbarlar yağlı kısım içe gelecek şekilde kaydırılarak doldurulur, işkembeler küçük küçük parçalara ayrılır, doldurulur ve dikilir, işkembeler ve bumbarlar yıkanır, bir tencereye işkembeler alta bumbarlar üste gelecek şekilde yerleştirilir Üzerini geçecek kadar su konur Suyu çektirilinceye kadar pişirilir Sıcak olarak servis yapılır

CESAETİ OLAN BUNU YAPSIN BAKALIM

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.