![]() |
Düğüm Açma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğüm AçmaYumuşacık ve pofuduk bir açmanız olsun isterseniz mutlaka bu tarifi deneyin ![]() Malzemeler: 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket dr ![]() Alabildiğince un Yapılışı: Ilık sütün içine maya ve şekeri koyup karıştırın ![]() ![]() Sıvı yağ,tuz ve en son unu koyarak hamurumuzu yoğuralım ![]() Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir bezle örtüp yaklaşık 50 dak ![]() ![]() Hamur yeterince kabardığında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim (ben düğüm şekli verdim) ve yağlanmış tepsiye dizelim ![]() Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu serpiştirin ![]() Isıtılmış fırında pişirin Fırından çıkan açmalarımızı bir kaba alalım ve üstünü örtelim ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|