Pabuç Topu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pabuç TopuHamurunun Malzemesi:
Suyunu katarken dikkatli ol hamur çok yumuşak olmayacak Kulak memesi yumuşaklığında olacak Hamurun kaptan iyice kurtulması lazım, güzel bir hamur elde etmek için 10 dk kadar yoğurun En sonunda bir topalak olacak [*]İç malzemesini de ayrı bir kapta bu arada hazırla Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz , karabiberi karıştırın [*]Hamuru eğer bu büyüklükteki yumakla açarım derseniz 1 kerede merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın Yada hamuru 2’ye böl Bu şekilde merdaneyle 2-3mm kalınlığında aç [*]6x6 mm kareler kes Her bir karenin ortasına fındıktan biraz büyükiç koy Üçgen olacak şekilde kapat Kenarlarını iyi kapatmalısın yoksa pişerken açılabilir Biz ayrıca bir muskanın içerisin demir para saklıyoruz Tabii önce güzelce yıkayarak Günün şanslısı kim diye [*]Tencerede kaynamakta olan bol suyun içine 2 grup halinde salıyoruz Suya önceden tuz katılır Pişen pabuç topları suyun yüzeyine çıkıyor Pişenleri genişce bir tepsiye alın [*]Ayrı bir yerde margarin yada tereyağını eritin Pabuç toplarının üzerine gezdirin [*]Bu şekilde tepsiyle masanın ortasına sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun![]() |
|
|
|