Tübyaz (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tübyaz (4 Kişilik)Malzemeler 4 Patlıcan 200 gr Beyaz Peynir 3 Yumurta 1 Domates 7-8 Dal Kıyılmış Maydanoz 4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ 4 Yemek Kaşığı Galeta Unu 1 Çay Kaşığı Hindistancevizi Rendesi Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Patlıcanları kabuklarıyla, uzunlamasına ortadan ikiye keserek kaynar tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra iyice süzülmesini sağlayın Patlıcanları yağlanmış tepsiye dizin Kaşıkla ortalarındaki etli kısmı hafifçe alın![]() Patlıcan içlerini ince ince kıyarak bir kaseye alın Ezilmiş beyaz peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates, sıvıyağ, tuz, karabiber ve hindistancevizi rendesini iyice karıştırın![]() Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun Üzerlerine galeta unu serperek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|