![]() |
İspanaklı Terin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı TerinMALZEMELER 350 gr ![]() 3 ince kiyilmis taze sogan 1 çorba kasigi zeytinyagi (15 ml ![]() 2 dis dövülmüs sarmisak 5 çorba kasigi krem peynir (150 gr ![]() 6 çorba kasigi tuzsuz lor peynir (150 gr ![]() 3 yumurta 1 su bardagina yakin krema (250 ml ![]() 3 çorba kasigi sivi yag (45 ml ![]() Tuz, karabiber Süslemek için: Salata yapraklari Domates salatasi 2 çorba kasigi yagda kavrulmus ceviz Tost makinesinde kizartilmis üçgen tost ekmekleri YAPILIŞ TARİFİ Dikdörtgen kek kalibini sivi yagla yaglayin ve yagli kagitla kaplayin (Yagli kagidin üzerine de sivi yag sürün) ![]() ![]() tavada kizdirin ![]() ![]() ![]() Ispanaklari ilave edin ve ispanaklar kavrulup sularini çekene kadar karistirarak sote etmeye devam edin ![]() ![]() ispanaklarin suyunu iyice süzün ![]() peyniri, un, krema, tuz, karabiber ve yumurtalari pütürsüz hale gelene kadar robotun ana haznesinden geçirin ![]() karisimi bosaltin ve kalibin üzerini folyo veya yagli kagitla kapatin ![]() Kalibinizi, içi su dolu daha büyük bir firin kabinin içine koyarak önceden 180 °C isittiginiz firinda 1,5 saat pisirin (Biçagi terine sapladiginiz zaman temiz çikmalidir) ![]() sogumaya birakin ![]() saat dinlendirin ![]() çevirerek çikartin ve dilimleyin ![]() ekmekleri, domates salatasi veya yesillikler ve kavrulmus cevizle servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|