Fava ( 10 Kişilik ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fava ( 10 Kişilik )Malzemeler : 1/2 kg kuru iç bakla 3 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet soğan Yarım demet dereotu Tuz Hazırlanışı : İç baklaları yıkayıp, 3 su bardağı su ile haşlayın Yumuşayınca suyunu süzün![]() Başka bir tencereye zeytinyağını koyun ve rendelenmiş soğanı kavurun Üzerine baklaları ilave edip, bir müddet daha kavurun![]() Şekeri ve tuzu ilave edip baklaları, robottan geçirerek püre kıvamına getirin ![]() Kek kalıbına döküp buzdolabında bir kaç saat bekletin Favayı kalıbından ters çevirerek servis tabağına çıkartın Üzerini ince ince kıyılmış dereotuyla süsleyin Dilim dilim keserek servis yapın
|
|
|
|