Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, püreli, şnitzel

Kabak Püreli Şnitzel

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Püreli Şnitzel



Malzemeler
750 gr tavuk bifteği
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1/4 limonsuyu
5-6 çorba kaşığı un
5-6 çorba kaşığı galeta unu
tuz
karabiber
Kabak püresi için:
4 orta boy kabak
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
tuz

Tavuk bifteklerine fırça yardımıyla arkalı önlü limon suyu sürerek tuz ve karabiber serpelim Biftekleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda ve hafif ateşte arkalı önlü biftekler altın sarısı renk alana dek kızartalım ve kâğıt mutfak havlusu üzerine alalım Bu arada arzuya göre püreyi hazırlayalım Kabakları tavla zarı iriliğinde doğrayarak bir tencereye alalım 1/2 çay bardağı su ekleyerek kabaklar yumuşayana dek haşlayıp süzgece alalım suyunu iyice süzelim Kabakları ezerek içine dövülmüş sarımsakları süzme yoğurdu mayonezi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve üzerine dereotu serperek şnitzelle birlikte servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.