![]() |
Sebze Pişirirken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze PişirirkenKarnabahar, lahana, soğan gibi keskin kokulu yiyecekler pişirilirken tencere kapağı aralık tutulursa, kokunun yemeğe sinmesi önlenmiş olur ![]() Sebze yemeği pişirilirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır ![]() ![]() Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için tencerenin kapağı aralık tutularak buharın çıkması sağlanmalı veya yemek tencerenin kapağı sık sık açılarak pişirilmelidir ![]() Sebzeler haşlanarak kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır ![]() Makarnanın haşlama suyuna bir, iki baş soğan, havuç v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|