Etli Patlıcan Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patlıcan SarmasıMalzemeler 6 adet patlıcan 250 gr kıyma 3 çorba kaşığı yağ 3 orta boy soğan 3 domates 1 bağ maydanoz tuz Yapılışı Patlıcanları yıkayıp, alaca soyduktan sonra, uzunlamasına dilimleyin ve kızgın yağda kızartıp çıkarın İnce kıydığınız soğanı bir tenceredeki yağda 2 - 3 dakika çevirin, ardından kıymayı ilave edipbirlikte 5 - 6 dakika kavurun, domateslerin yarısını doğrayıp pişirin hazırlanan iç doğranmış 1 bağ maydanozla birlikte patlıcan dilimlerinin arasına konarak, dilimlere sarılır ve tepsiye döşenir Üzerlerini domates dilimleri yerleştirilir, 180 derece fırında pişirilir![]() |
|
|
|