Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dilimli, kereviz, tavuk

Dilimli Tavuk Ve Kereviz

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dilimli Tavuk Ve Kereviz

Dilimli tavuk ve kereviz

malzemeler: 2 kişilik

hazırlama : 15 dakika Pişirme süresi: 7-8 dakika

250 gr fileto tavuk göğsü- ince dilimler halinde kesilmiş
yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 ince dilim taze zencefil , soyulmuş ve ince ince doğranmış( ben toz zencefil ekledim)
2 adet taze soğan , 5 cm lik parçalara bölünüp uzunlamasına , ince ince doğranmış
1 sap taze kereviz sapı, dilim dilim kesilmiş
1 adet yeşil biber ( ben renk olsun diye sarı biber kullandım)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı dry sherry ( Ben bunu eklemedim Çünkü İngilizlerin olur olmaz herşeye sherry eklemesinden hoşlanmıyorum Bu bizim yemeklerimize durup dururken rakı eklememize benziyor Ayrıca Çin yemeğinde sheery ne alakaama yinede arzu eden şeker yada bal yada sen çok karışma deyip sherry ekler)
tarif:

Bir kase içine yıkadığınız , dilimlenmiş tavukları koyun Tuzu , yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin , iyice karıştırın
Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyinTavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırınPişen tavukları başka bir tabağa alın
Ateşin altını iyice açın ve Wok' un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyinSırasıyla biber , kereviz sapı , zencefil ve yeşil soğanı ekleyin 30 saniye boyunca karıştırın
Tavukları ve soya sosunu ekleyin Hepsini 1 -15 dakika çevirerek karıştırın
Sıcak sıcak , pilavla servis yapabilirsiniz
Çok lezzetli olduğunu söylemeden geçemeyeceğim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com