![]() |
Limolu Rulo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limolu RuloMALZEMELER 4/5 su bardağı şeker 6 yumurta 1 limon yarım paket tereyağ (veya margarin) 1/5 su bardağı limon suyu 1/5 su bardağı portakal suyu 3/4 su bardağı un 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Bennmari usulü bir kapta, 2 yumurtayı 2/5 su bardağı toz şekerle birlikte çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 yumurta sarısını kalan tozşekerle köpüklü bir karışım haline gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() Fırın tepsisini yağlı kağıtla kapladıktan sonra ceviz büyüklüğündeki margarin ya da tereyağıyla yağlayın ![]() ![]() ![]() Hamuru nemli bir bezin üstüne koyun ve kendi etrafında döndürerek rulı şeklini verdikten sonra buzdolabına koyun ![]() Bir süre sonra çıkartıp ruloyu açın, hazırlamış olduğunuz karışımı spatula yardımıyla sürün ![]() Yeniden hamura rulo formu verip servis yapana kadar buzdolabında bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|