Frambuazlı Tart (20 Parça) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frambuazlı Tart (20 Parça)(20 Parça) ![]() Malzemeler 1 Paket Pandispanya Hamuru 250 gr Un (1+2/3 Su Bardağı)100 gr Toz Şeker (1/2 Su Bardağı)Tuz 150 gr Margarin1 Adet Yumurta Sarısı 200 gr Süt Kreması2 Paket Vanilya 1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş) 500 gr Frambuaz (Dondurulmuş)Pudra Şekeri Yemeğin Tarifi Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ![]() Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ![]() Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun ![]() Bütün malzemeyi elinizle karıştırın Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün![]() Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin Sıcak fırının üstten 2 rafında rafında 30 dakika daha pişirin Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin
|
|
|
|