![]() |
Böbrek Dolması (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böbrek Dolması (4 Kişilik)Böbrek Dolması (4 Kişilik) ![]() Malzemeler 12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) 120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin 4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Hardal 2 Tatlı Kaşığı Ketçap 1 Diş Sarmısak (dövülmüş) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu 50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema 1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş) Yemeğin Tarifi Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız ![]() ![]() ![]() Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir yerde bekletiniz ![]() Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif ateşte 5 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|