![]() |
Beyaz Baklava (Zonguldak) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Baklava (Zonguldak)BEYAZ BAKLAVA (Zonguldak) Malzemeler: 500 gram un, 500 gram süt, 6 kaşık nişasta, 2 yumurta, 750 gram şeker, 250 tereyağı ![]() Şerbet için: 3 bardak su, 750 toz şeker ![]() Yapılışı: Un, bir adet yumurta, süt ile baklava hamuru yapılır ![]() Ayrıca üç bardak süt, üç kaşık nişasta ve bir çay bardağı şeker ile koyu bir muhallebi pişirilir, soğuyunca iki yumurta akı ve bir adet sarısı ilave edilir ![]() Baklava hamurundan ince yufkalar açılır, arası yağlanır ![]() iki adet yufka şeritler halinde kesilir, birer kaşık muhallebi koyarak muska şeklinde sarılır, tepsi bu şekilde dizilir, üzeri yağlanır ![]() Fırında pişirilir, soğuk şerbet dökülür ![]() |
![]() |
![]() |
|