![]() |
Güveçte Sirkeli Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Sirkeli TavukKullanılacak malzeme (4 kişi için): 1200 gramlık bir yarka, 50 gram margarin yağı, 1/2 kilo olgun domates, 1 defne yaprağı, 1 tutam kekik, 1/2 çorba kaşığı un, 1/2 bardak sirke, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 200 gram jambon, 1 tutam tarçın, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Yarkanın tüylerini yolduktan, içini çıkardıktan ve ince tüylerini gidermek için bol akarsuda yıkadıktan sonra içini, dışını yıkamalı ve parçalara ayırmalı ![]() Yarkanın karaciğerini (ödünü patlatmadan ayırıp atarak), katısını, yüreğini bol suda yıkayıp jambonla birlikte kıyarcasına ince parçalara doğramalı ![]() Margarin yağıyle zeytinyağını bir güvece koyup ısıtmalı ![]() ![]() Etler kızarınca tuzlayıp tarçınlamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|