Taze Bakla Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Bakla KavurmasıMalzemeler: 1 kg bakla 1 adet limon suyu 2 yemek kaşığı dolusu un 2 adet orta boy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesmeşeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 2 demet dereotu Hazırlanışı: Baklaları yıkadıktan sonra, fasulye gibi saplarını keserek ayıklayın Birer santim genişliğinde doğrayın![]() 5 bardak soğuk suya limon suyunu ve unu katın, baklaları kararmaması için bu karışımda bekletin ![]() Bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun ![]() Üzerine suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin Ocağın altını kısın ve sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun![]() Üzerine şeker, tuz ve 1 bardak sıcak su ilave edin Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin![]() Ocaktan alıp soğumasını bekleyin Servis tabağına alın Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin![]() Sarımsaklı yoğurdu ister yanında, ister üstüne dökerek servis yapın ![]() Afiyet olsun! |
|
|
|