![]() |
Tereyağlı Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı KaridesMalzemeler, 1 kilo temizlenmiş karides 2 yemek kaşığı tereyağı 2 diş temizlenmiş sarımsak 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 tatlı kaşığı limon suyu Tuz Su Lavaş ekmeği Sosu için, 2 adet olgunlaşmış avokado 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı, Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin ![]() Yüksek ateşte kaynamaya bırakın ![]() Kaynayan suya karidesleri ekleyin ![]() Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın ![]() Sürenin sonunda karidesleri süzün ![]() Tavaya tereyağını alıp eritin ![]() Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin ![]() Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın ![]() Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın ![]() Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin ![]() Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin ![]() Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|