Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düdüklü, keki, tencere

Düdüklü Tencere Keki (İ)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencere Keki (İ)




4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Limon kabuğu rendesi
Kekin Tarifi

Düdüklü tencere yağlanıp unlanır Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır Kapak kapatılır (Düdük kapatılmaz) En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir Sonra kapak açılır
Afiyet Olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.