Vişne Marmelâtlı Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Marmelâtlı PastaMalzemeler 6 adet yumurta 6 kaşık şeker 6 kaşık un 1 paket vanilya Kreması: 200gr tereyağı 2 adet yumurta ½ bardak un 1,5 bardak süt 1 kaşık pudra şekeri Visne reçeli Tarif 6 adet şeker ve yumurtayı çırpın; şeker eriyince vanilya ve unu ilave edin, karıştırın Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin ve malzemeyi aktarın 160 derecede pişirin Pişen hamuru soğuduğu vakit ortadan ayırın, alt parçasını şekerli su ile hafif ıslatın![]() Bir kap içinde yumurta ve pudra şekerini çırpın, sütü, unu ve tereyağını karıştırın Karıştırarak ağır ateşte koyulaştırın Alt pandispanyaya visne reçelinden 1cm kalınlığında yayın; üzerine de diğer pandispanyayı kapatın Üzerini tekrar şekerli su ile ıslatıp hazırladığınız kremayı yayın Üzerini ister çikolata parçasıyla ister renkli şekerleme ile süsleyerek soğuduğunda servis edin![]() |
|
|
|