![]() |
Suçuklu, Biberli Pizza |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suçuklu, Biberli PizzaSuçuklu, Biberli Pizza (İtalyan Usulü) Malzemeleri Hamuru İçin : 375 g Un (405 Numara) 1 Paket Kuru Maya 4 Yemek Kaşığı Kolza (Raps Öl) Yağı (Ayçiçek yağı da olabilir) 1 Çay Kaşığı Tuz (Türkiye'de ölçü kahve kaşığı) 1 Çay Kaşığı Şeker (Türkiye'de ölçü kahve kaşığı) 250 ml sıcak su (Çok sıcak olmayacak) Domates Sosu İçin : 250 gram domates püresi (Passierte Tomaten) (Sulandırılmış püre kıvamında domates salçasıda olabilir ![]() 1 Yemek kaşığı (silme) pizza baharatı (Orjinal İtalyan) * Üzeri İçin : 350 gr Monzeralla (Damak zevkinize göre peynirin gramını artırabilirsiniz ya da azaltabilirsiniz de) (Markette monzeralla bulamayanlar için yerine geçebilen tuzsuz taze köy peyniri de kullanılabilir ![]() 1 Adet ince dilimlenmiş kangal suçuk 1 Adet küp şeklinde doğranmış yeşil biber 1 Adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber 1 Adet soyulup küp şeklinde doğranmış olgun domates Kullanılacak Araç Gereçler : 1 Adet derince kapaklı plastik bir hamur konteyniri) Doğranmış biber ve domatesleri koyabilmek için küçük kaseler 1 Adet el mikseri 1 Adet mutfak robotu 1 Adet mutfak beheri (Lt, ml ölçmek için) 1 Adet slikon oklova 1 Adet slikon örtü 2 Adet fırın tepsisi Fırın kağıdı 1 Yemek kaşığı 1 Çay (Kahve) kaşığı Hamuru açmak için biraz un vs Hazırlanışı : Hamur malzemelerini hamur konteynirine koyup mikserle yumuşak, ele yapışmayan (özleşmiş) bir hamur elde ediyor, konteynirin kapağını kapatıyor, dinlenip kabarması için sıcak bir ortamda bekletiyorsunuz ![]() Ayrı bir kapta 250 gr domates sosuna bir yemek kaşığı (fazla dolu olmuyor, silme) pizza baharatı katıyor, karıştırıyorsunuz ![]() Peyniri mutfak robotunda rendeliyor, hazırlıyorsunuz ![]() Biberleri yıkayıp küp şeklinde doğruyorsunuz ![]() ![]() Sonra kabaran hamuru iki parçaya bölüp, silikon örtü üzerinde silikon oklavayla açıyor, istediğiniz formu veriyor, fırın kağıtları serilmiş tepsilere yerleştiriyorsunuz ![]() Pizza baharatı karışmış domates püresini ikiye bölüp bu hamurların üzerine döküyor, bir kaşıkla her yerine yayıyorsunuz ![]() ![]() Dilimlenmiş suçukları, küp küp doğranmış biberleri, domatesleri eşit bir şekilde dağıtıp, serpiştiriyorsunuz ![]() ![]() Hamur dinlenirken fırını altlı üstlü 180 santigırat derecede ısıtmaya başlıyorsunuz ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() * Hazır pizza baharatı bulamayanlar için pizza baharat karışımının hazırlanışı şöyle : Dikkate aldığınız ölçüye göre mutfağınızda her zaman kullanıma hazır bulunacak karışımın gramını belirliyorsunuz ![]() 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (Paprika) 1 yemek kaşığı kekik (Thymian) 1 yemek kaşığı oregano (Türkçesini internette yabani mercanköşk olarak buldum) 1 yemek kaşığı mercanköşk (Majoran) (Türkçe sözlükte majoran, mercanköşk olarak yazılmış) 1 yemek kaşığı kuru fesleğen (Basilikum) 1 yemek kaşığı maydonoz 1 yemek kaşığı öğütülmüş acı kırmızı biber (Chillies) 1 yemek kaşığı biberiye (Rosmarin) 1 yemek kaşığı kuru selam otu yaprağı (Liebstockblätter) 1 yemek kaşığı öğütülmüş kuru kereviz (Sellerie) 1 yemek kaşığı hardal tozu (Senf) Hepsini büyükce cam bir kavanoza koyup karıştırıyor, bir etikete içindeki baharatların isimleriyle birlikte baharatların son kullanım tarihlerinden en ergen olanı dikkate alarak son kullanım tarihini yazıp üzerine yapıştırıyor, kuru bir yerde muhafaza ediyorsunuz ![]() ** (Monzeralla) Tuzsuz Trabzon köy peynirinin hazırlanışı : Önceden kaynatılıp ılıklaşmış 3-4 kilo süte, 1-2 kaşık peynir mayası katıp, katılaşana kadar bekletiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|