Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buko, osso, tarifi

Osso Buko Tarifi 2

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osso Buko Tarifi 2




Malzemeler
• 5 adet 250 g kemikli dana inciği
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 3ü g (4 çorba k) un
• 45 g ( 3 çorba k) Sana
• 200 g (2 orta boy) soğan
• l diş sarmısak
• 500 g konkase domates
• 250 mi (l su bardağı) sek beyaz şarap
• 300 mi (l 1/4 su bardağı) et suyu
• büke garni
• 2 çorba k limon suyu • l demet maydanoz

Yapılışı:
Osso Buko, Ön Hazırlık :

Bir tavada Sana'yı kızdırıp,tuzlanmış,biberlenmiş ve hafifçe unlanmış dana inciklerini alt üst ederek her iki yanlarını iyice renk alıncaya kadar sote edinİnciklerin piştiği tencerede soğan ve sarmısaklan renk almadan öldürüp,konkase domates ve şarabı ekleyinDomates ve şaraplı sosu bir taşım kaynattıktan sonra etleri koyunBüke garniyi ilave edin ve etlerin üzerini örtecek kadar et suyu koyunTenceredeki malzemenin tümünü bir fırın kabına aktarıp,Osso Buko'yu fırında pişirin

HAZIRLANIŞI:

Ön hazırlık olarak soğanı ve sarımsağı ayıklayın ve her ikisini de ince doğrayınMaydanozu kıyın
Dana inciklerini,tuz ve biberle karıştırılmış elenmiş una bulayıp,silkeleyerek fazla unu atın Sana'yı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin İncikleri tencereye koyup,her tarafları altın şansı bir renk alıncaya kadar kızartınKızarmış incikleri kağıt havlu üzerine çıkartıp,fazla yağlarını süzdürün Aynı tencereye soğan ve sarmısaklan koyun ve renk almadan öldürün İncikleri tekrar tencereye koyun Konkase domates ve şarabı ekleyinŞarap yarı yarıya çekinceye kadar,ağır ateşte kaynamaya bırakınEtlerin üzerini örtecek kadar et suyu koyunBüke garniyi ilave edinBir taşım kaynatınTuzunu ve biberini ilave edinTencerenin kapağını kapatınTencereyi fırın tepsisinin üzerine koyunTepsiyi önceden 175° C'ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, etler yumuşayıncaya kadar,yaklaşık l saat 30 dakika pişirinBu sürenin sonunda incikleri ısıya dayanıklı bir kaba aktarınPişme suyunu koyulaşıncaya kadar çektirin Bir tel süzgeçten geçirerek inciklerin üzerine gezdirinLimon suyunu inciklerin üzerine gezdirinMaydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile (tarifte mısır ekmeği ile) sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.