Kızarmış Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış PastaKızarmış Pasta tarifi için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı: Unun ortasını açın Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin 5 dakika yoğurun Humuru 1,5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin Hamuru iki eşit parçaya ayırın Unlanmış aaagaha kalınca açın Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın![]() Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın 10 cm çapında yuvarlaklar kesin Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin Sütü kalan şeker ile kaynatın![]() Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin![]() Vanilyayı ekleyip ateşten alın Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun![]() Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz ![]() |
|
|
|