![]() |
** Patates Ve Dereotlu Poğaça ** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ** Patates Ve Dereotlu Poğaça **![]() ** PATATES VE DEREOTLU POĞAÇA ** MALZEMELER: 75 gr ![]() 1 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya ( dr ![]() 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine ) 4 su bardağı un İÇ MALZEME: 3 - 4 adet patates ( haşlanmış ve ezilmiş ) 1 adet orta boy kuru soğan ( piyaz doğranmış ) 2 - 3 yemek kaşığı yağ ( tereyağ ve zeytinyağ karışımı ) 2 - 3 yemek kaşığı dereotu ( ince kıyılmış ) Tuz, karabiber ve pulbiber Üzerleri için: susam, çörekotu, haşhaş tohumu, kırmızı tozbiber ve pulbiber YAPILIŞI: Unu ve tuzu bir kaba eleyin ![]() Üzerine şeker ve mayayı serpiştirin ![]() Onların üzerinede ılık sütü gezdirin ![]() Maya kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, yumuşak margarin ve yumurtaları ilave edin ![]() ![]() Yumuşak ve yapışkan bir hamur yoğurun ![]() Üzerini nemli bezle örterek iki misli oluncaya kadar mayalandırın ![]() Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın ![]() Bunun için; patatesleri haşlayın ve ezin ![]() Tavaya yağı alın ve piyaz doğranmış soğanı kavurun ![]() Soğanı ateşten alın ve patateselere ilave edin ![]() İnce kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pulbiberide katıp; karıştırın ![]() Mayalanan hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve beze yapın ![]() Herbir bezeyi elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() Ortalarına iç malzemeden koyup, kapatın ve yuvarlayın ![]() Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin ve 10 dakika mayalandırın ![]() Yumurta sarısını çok az bir su ile çırpın ve poğaçaların üzerlerine sürün ![]() ![]() 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcacık, yumuşacık, miiisss gibi poğaçalarınız servise hazır ![]() AFİYETLER OLSUN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|