** Patates Ve Dereotlu Poğaça ** |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
** Patates Ve Dereotlu Poğaça **![]() ** PATATES VE DEREOTLU POĞAÇA ** MALZEMELER: 75 gr margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )1 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant kuru maya ( dr oeutker )2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine ) 4 su bardağı un İÇ MALZEME: 3 - 4 adet patates ( haşlanmış ve ezilmiş ) 1 adet orta boy kuru soğan ( piyaz doğranmış ) 2 - 3 yemek kaşığı yağ ( tereyağ ve zeytinyağ karışımı ) 2 - 3 yemek kaşığı dereotu ( ince kıyılmış ) Tuz, karabiber ve pulbiber Üzerleri için: susam, çörekotu, haşhaş tohumu, kırmızı tozbiber ve pulbiber YAPILIŞI: Unu ve tuzu bir kaba eleyin ![]() Üzerine şeker ve mayayı serpiştirin ![]() Onların üzerinede ılık sütü gezdirin ![]() Maya kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, yumuşak margarin ve yumurtaları ilave edin Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırın![]() Yumuşak ve yapışkan bir hamur yoğurun ![]() Üzerini nemli bezle örterek iki misli oluncaya kadar mayalandırın ![]() Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın ![]() Bunun için; patatesleri haşlayın ve ezin ![]() Tavaya yağı alın ve piyaz doğranmış soğanı kavurun ![]() Soğanı ateşten alın ve patateselere ilave edin ![]() İnce kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pulbiberide katıp; karıştırın ![]() Mayalanan hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve beze yapın ![]() Herbir bezeyi elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() Ortalarına iç malzemeden koyup, kapatın ve yuvarlayın ![]() Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin ve 10 dakika mayalandırın ![]() Yumurta sarısını çok az bir su ile çırpın ve poğaçaların üzerlerine sürün En son üzerlerine susam, çörekotu, haşhaş tohumu, tozbiber ve pulbiber serpiştirin![]() 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcacık, yumuşacık, miiisss gibi poğaçalarınız servise hazır ![]() AFİYETLER OLSUN TEŞEKKÜRLER
|
|
|
|