![]() |
Balkabakli Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balkabakli PudingBALKABAKLI PUDİNG Malzemeler: 1lt ![]() 1 su bardağı toz şeker 1 pk ![]() 2 yemek (çorba) kaşığı tepeleme un 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta Üzeri için; 1 kg ![]() 2 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı su Yapılışı: Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir çırpma teliyle karıştırarak, orta ateşte puding pişiriniz ![]() ![]() Diğer yanda küçük doğradığınız kabakları toz şekeri, suyu ilave edip kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Pişen kabakları bir çatalla veya karıştırıcı ile püre haline getirip, tekrar pişirmeye devam ediniz ![]() Nişastayı yarım çay bardağı su ile karıştırıp kıvamını akıcı bir hale getiriniz ![]() Kaynamakta olan kabak püresine nişastayı karıştırarak ilave ediniz ve 3 dakika daha pişirip ocaktan alınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|