Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, kuru, pay

Kuru Kayısılı Pay

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Kayısılı Pay



Malzemeler,

Hamuru için,
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ara Katı için,
500 gram kuru kayısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı,
Kayısıları bol suyla yıkayıp süzün
Orta boy tencereye kayısıları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Yumuşayınca kadar haşlayın
Haşlanan kayısıları süzüp orta büyüklükte doğrayın
Kayısı, şeker ve tarçını iyice karıştırın
Hamurunu hazırlamak için derin bir kaba unu alın
Unun ortasını havuz gibi açıp hamuru için gerekli malzemeleri ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun
Orta boy kelepçeli tart kalıbını yağlayın
Hamuru iyice bölüp yarısını tart kalıbına yerleştirin
Kayısılı harcı hamurun üzerine dökün
Kalan hamuru kayısılı harcın üzerine yayıp elinizle bastırın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
Pişen tartı fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Tart ılındıktan sonra kalıptan çıkarın, dilimleyip dondurma ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.